106 ST MARGARETS 

 

Client:

Private Residential

 

Value:

 £160,000

 

Status:

Built

 

A contemporary remodelling of the ground floor of this end of terrace Victorian house fronting 
onto a small park.


A new open plan series of spaces adapts and reinvigorates the existing cellular ground floor layout providing adaptable spaces for family life.

 

A clear brief of maintaining the visual link with the park generated the design concept of clerestory 
and picture windows providing a constant horizontal link and framed moments.

 

We are delighted to announce that RUFFARCHITECTS have been shortlisted for an Architects’ Journal Retrofit Award for 106 St Margarets - one of the most recognized awards within the retrofit and refurbishment sector. This retrofit project brought a positive complexity and contextual aspect to the brief that a new-build property simply could not generate - blurring the lines between

home, garden and open space.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon